Ředitelem domova pro seniory na ústeckých Doběticích bude bývalý starosta Krupky

16. listopad 2023 08:27

Novým ředitelem Domova pro seniory Dobětice v Ústí nad Labem bude Zdeněk Matouš, bývalý starosta a současný zastupitel Krupky na Teplicku z uskupení Společně pro Krupku.

Právě Zdeněk Matouš byl před lety jedním z majitelů pozemků u Krupky. Dalším z nich byl i současný primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO.

Petr Nedvědický po jednání rady města Ústí nad Labem odmítl, že by osobní vazby ovlivnily výběr Zdeňka Matouše na post ředitele domova na ústeckých Doběticích.

„Tak já jsem nebyl ve výběrové komisi, ani při otvírání obálek, takže za mě to žádný vliv nemělo,“ uvedl.

Podobně se vyjádřit i primátorův náměstek Tomáš Vlach z hnutí ANO, který má sociální problematiku na starosti. Nové ředitele vybírala sestavená komise.

„My vlastně tu komisi obsazujeme v souladu se směrnicí magistrátu, kterou pro tyto účely máme. Museli jsme stanovit počet hodnotitelů na sedm členů, a ta komise se v podstatě shodla na kandidátovi, kterého následně rada jmenovala,“ shrnul Vlach.

Zdeněk Matouš se na otázky Českého rozhlasu rozhodl neodpovídat. Pro ČTK ale uvedl, že má vystudovaný obor, který je seniorům blízký, a jeho funkce bude spíše manažerská. Zároveň popřel, že by za jeho výběrem stála známost s primátorem Nedvědickým.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související