Ražniči v troubě

Aneb když do grilování prší… Připravené suroviny můžeme i tak dobře upravit.   

Suroviny:

500 g kuřecích řízků

500 g drůbežích jater

200 g anglické slaniny

2 papriky (můžeme kombinovat různé barvy)

1 klobása

 2 nožičky tenkých párků

1-2 cibule

trochu oleje

sůl

grilovací koření

Postup:

  1. Kuřecí maso a játra nakrájíme na větší sousta.
  2. Klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, párky rozkrájíme na špalíčky a ty ještě na konci nařízneme do kříže (při pečení pak vytvoří ozdobného „ježka“).
  3. Omyté papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na půlkolečka.
  4. Všechno dáme na plech s vyšším okrajem nebo na pekáč, promícháme, pokapeme olejem, podle chuti osolíme a posypeme grilovacím kořením – pozor, bývá už samo dost slané. Koření můžeme volit podle vlastní chuti.
  5. V rozehřáté troubě upečeme do měkka, můžeme podávat s chlebem nebo s vařenými bramborami či rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.