Rajčata se slaninou
Ještě jednou rajčata na pánvi… Suroviny a postup: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na něj dáme tenké plátky slaniny (asi 10 dkg) a opečeme, pak přidáme dvě větší na kolečka nakrájené cibule. 5-6 rajčatům nařízneme slupku, spaříme je vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme na slaninu s cibulí, podusíme. Mezitím rozkvedláme 5-6 vajec s 3 lžícemi mléka, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a vlijeme na rajčata, nemícháme, povrch ještě posypeme strouhaným sýrem (stačí 5 dkg) a čtvrthodinu zapékáme ve vyhřáté troubě. Pozor na držadlo pánve, nemáme-li ohnivzdorné, použijeme raději pekáček nebo zapékací misku. Podáváme s vařenými bramborami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka