Pudinková rýže
Můžete si v kelímku koupit tzv. mléčnou rýži anebo si ji můžete uvařit sami za menší peníze.
Ingredience
- 100 ml kulatozrnné rýže (lépe se rozváří)
- 550 ml mléka
- půl sáčku vanilkového pudinku
- asi 2 lžíce cukru
- špetka soli
- brusinky nebo jiné ovoce na ozdobení
Postup:
- Rýži dáme do 250 ml nepatrně osoleného mléka a přivedeme k varu. Oheň stáhneme a dodusíme do měkka.
- Pak přilijeme 300 ml mléka, ve kterém jsme předem rozmíchali půl sáčku vanilkového pudinku a cukr a dovaříme, až pudink zhoustne.
- Můžeme podávat teplé i studené a zdobíme brusinkovou nebo jinou pikantnější marmeládou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka