Pudinková bábovka

I bábovka může být z pudinku… Suroviny a postup: Bábovkovou formu dobře vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu na střední stupeň. Elektrickým šlehačem ušleháme 4 vejce, 4 pudinkové vanilkové prášky s 1 práškem do pečiva, 150 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr a za stálého šlehání postupně přiléváme 2 dl oleje. Nakonec už ručně vmícháme hrst rozinek obalených v mouce (to aby neklesly ke dnu). Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě upečeme (asi 40 minut – kontrolujte pomocí špejle, je-li po zapíchnutí suchá, je hotovo). Bábovku necháme zchladnout, teprve pak vyklopíme, přetřeme ji libovolnou v troše vody rozvařenou horkou marmeládou a přelijeme čokoládovou polevou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A DAGMAR PALÁTOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.