Pstruh s křenovou majonézou
Když je váš rybář mimořádně úspěšný… Suroviny a postup: Pstruhy osušíme, osolíme a posypeme po obou stranách hladkou moukou. Na rozpáleném oleji pak ryby opečeme po obou stranách. Na talíři přeléváme křenovou majonézou a podáváme s vařenými brambory. Příprava majonézy: stejný díl majolky rozmícháme s kysanou smetanou, osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a nakonec vmícháme podle chuti nastrouhaný křen.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.