Psí salon v Děčíně hlásí: „Vstup kočkám povolen!“

4. duben 2016

Naši psí miláčci čas od času potřebují služby kadeřnic ve psím salonu. Stejné služby potřebují i kočky - hlavně ty dlouhosrsté. Proto se z některých psích salonu čím dál tím častěji ozývá mimo štěkání i mňoukání.

Kočičí mňoukání můžete slyšet ze psího salónu v děčínském obchodním centru Pivovar. Co vše kočičím miláčkům psí salóny krásy nabízejí?

„Lidé nemají čas ty kočky česat, takže to často dopadne tak, že mají kočičky dredíky, nejsou udržované a nedají se očesat. Takže to řešíme odholením a poučením, co dělat, aby se to už neopakovalo,“ popsala psí a kočičí kadeřnice Zdenka Kozlová.

Psí salony navštěvují hlavně dlouhosrsté kočičky. Ty pak absolvují asi hodinovou péči.

„Začali jsme mazlením, pak následovalo vyčesání, koupání, fénování, vyčesání furminátorem, aby kočička nelínala, a končíme opět mazlením,“ popsala náplň péče o kočku Zdenka Kozlová.

Kočky, které nejsou zvyklé na koupání a fénování tyto procedury nemusí podstoupit. Nejdůležitější částí tak stejně zůstává kvalitní pročesání srsti. V některých případech musí kadeřnice sáhnout i po razantnější metodě. Podle Zdenky to pro Kočičky, ale není žádným utrpením, i když se často tváří naopak.

„Ty kočičky plně chápou, že je to pro jejich dobro. Začátek – to zapnutí strojku, pro ně není moc příjemný, ale pak zjistí, že to nic není a cítí tu úlevu…“ popisuje psí a kočičí kadeřnice.

Majitelé koček se nemusí bát ani střetu se psím návštěvníkem. Do psích salónů by se měli se svou kočičkou objednat předem a personál by vždy měl brát ohled na potřeby koček, které většinou pejsky moc rády nemají.

Spustit audio