Přes Benešův most v Ústí nad Labem už nesmějí jezdit autobusy a trolejbusy

31. říjen 2022 10:46

31. října je první všední den, kdy přes Benešův most v Ústí nad Labem nesmějí jezdit autobusy a trolejbusy. Kvůli špatnému stavu mostu se tam MHD i linková doprava budou moct vrátit až po jeho generální opravě.

Ústecký dopravní podnik musel na linky vedoucí na Střekov a do dalších částí města na této straně řeky nasadit autobusy a parciální trolejbusy, které mohou jezdit i bez trolejí – ty totiž na Mariánském mostě nejsou.

Jízdní řády se zatím nemění – vedení dopravního podniku chce podle ředitelky Simony Mohacsi nejprve počkat, jak bude provoz vypadat, teprve na základě toho je případně upraví.

Ústecký kraj chce s přípravami na opravu mostu začít příští rok. Jako první by měla vedle mostu vzniknout provizorní lávka pro pěší. Práce na samotném mostě by pak měly začít o rok později, tedy v roce 2024.

Do té doby krajský úřad stav mostu podle mluvčí Magdaleny Fraňkové sleduje – výsledkem tohoto sledování je i současné opatření, kdy odborníci doporučují zatěžovat pouze střední část mostu, kudy tedy projedou jen osobní auta a cyklisté – samozřejmě i nadále je možné most přejít pěšky.

Spustit audio

Související