Překyselení organismu
Lékaři tvrdí - překyselení organismu neexistuje. Aleternativní medicína tvrdí - překyselení existuje. Kde je tedy pravda?
„Je to jenom špatný výklad pojmů...“ konstatuje Aneta Benediktová. „Z lékařského hlediska k překyselení docházet nemůže – protože krev musí mít neustále pH 7,365, jinak člověk zemře.“
Do krve se nám ale neustále dostávají kyseliny, většinou z trávícího traktu, vlivem štěpení potravy, kterou jíme. A protože tělo musí tyto kyseliny neustále neutralizovat, vyplavuje do krve zásadité minerály, jako je třeba vápník. Vzniká jakási struska, kterou tělo ukládá – z toho vzniká celulidita, zanášení cév nebo artróza.
Alternativní medicína se proto snaží lidem pomoci při výběru potravy tak, aby měl organismus méně práce s její neutralizací. A které potraviny nejvíce zakyselují? Ve větším množství cukr, maso, alkohol, mléko.
Tak nezapomeňte k řízku salát - ten ho pěkně zneutralizuje. Více paní Aneta Benediktová dopoví na přednášce "Odkyselení orgnanismu - základ zdraví" 12. února v Ústí nad Labem v Clarionu v 17:30.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka