Práce na výměně dlažby v mosteckém aquaparku pokračují. Kvůli horku museli dělníci pracovat i v noci

16. srpen 2018

V prostorách vnitřních bazénů Aquadromu v Mostě pracují od začátku července dělníci na výměně veškeré dlažby a obkladů. 14 dní před plánovaným znovuotevřením vnitřní části koupaliště ale pokládka dlažby ještě nezačala.

Podle magistrátu by ale termín dokončení stavby v ohrožení být neměl. Dělníci museli ve velmi horkém počasí v uzavřené hale častěji odpočívat a pracovali i v noci.

„Probíhá výměna dlažby v bazénu, ve sprchách,“ popisuje, na čem dělníci právě pracují, Michal Klihavec z odboru investic mosteckého magistrátu. Dlažba už totiž po 15 letech nevyhovovala nárokům na bezpečnost návštěvníků.

Výměna dlažby v Aquadrom Most

Návštěvníci by se měli do krytých bazénů vrátit 1. září. Na první pohled to ale tak nevypadá. Objevily se totiž komplikace.

„Jelikož se jedná o rekonstrukci, tak se samozřejmě objevily věci, které jsme nemohli předpokládat. Zatím držíme termín 31. 8., ale uvidíme. Je to velice obtížná stavba,“ říká Michal Klihavec.

Práce u krytých bazénů je velmi obtížná. Prostor se špatně odvětrává a přes prosklené stěny sem pálí slunce. Dělníkům se navíc skýtá pohled na venkovní bazény a návštěvníky, kteří se v horkých dnech v bazénech chladí.

Dělníci si proto mohou častěji odpočinout, říká jednatel firmy, která dlažbu pokládá, Jiří Panocha: „Ten prach tu je takový, že potřeba na hodinu je potřeba přerušit práci, aby se to vyvětralo. Teprve pak se může zase začít pracovat. Navíc jsme zvolili variantu, že budeme bourat tu dlažbu v noci, protože přes den bylo takové vedro, že se téměř nedalo pracovat.“

Most zaplatí za kompletní výměnu dlažby a obkladů zhruba 17 milionů korun.

autor: jbe
Spustit audio

Související