Nový bazén, divoká řeka, lezecké sítě, chrliče vody - i to přibude v teplickém aquacentru

3. leden 2016

Přestavba aquacentra v Teplicích už dostává reálnější obrysy. Letos vznikne projekt a město vybere firmu. Samotné práce začnou zřejmě příští rok. Dělníci pak podle vedoucího akvacentra Michaela Parasky začnou s přístavbou patra. Vše za provozu.

V té první fázi bude otevřeno aquacentrum a stávající bazén jako dosud. „Přistaví se bazén, zázemí, spojovací chodba,“ vysvětluje Michael Paraska. „ Až přijde na řadu druhá fáze, budou probíhat opravy a rekonstrukce ve stávajícím bazénu a provoz bude v plaveckém. Takže když bude vybudováno schodiště do 1. patra, výtah a spojovací chodba, tak tou se budou naši klienti, veřejnost, dostávat do toho plaveckého bazénu, aby mohli využít této služby.“

Cílem přestavby je oddělit plaveckou část od oddychové. Zatím jsou spojené v jednom velkém bazénu, který se zásadně změní. Přibudou atrakce.

„Tobogán zůstane, koryto bude vyměněno za nové. V kruhové části bazénu přibyde houpací jeskyně. Chceme zachovat i klidové prostory, aby si třeba starší a střední generace mohla vychutnat teplotu vodu, která tu bude 33,5 stupně, teplota vzduchu 34,5,“ vysvětluje dál Paraska. Hloubka v celém bazénu bude stejná, tedy 130 centimetrů.

A jaké atrakce přibudou? Na kraji jedné strany bazénu divoká řeka, vedle toho lezecké sítě, plováky, různé chrliče vody. Kde jsou skokanské můstky, bude velká klouzačka s dojezdem. Přibudou masážní lavice a lehátka. Změní se i prostory atria. Přibude bazén pro nejmenší a skluzavka. A poslední novinkou budou sanuy - prohřívárny na 55 a 120 stupňů.

„Jelikož každá atrakce potřebuje svoje, tak se bude měnit i technologie. Samozřejmě, může být něco zachováno, ale převážně budou třeba nové a silnější čerpadla,“ míní Paraska.

Největším lákadlem teplického akvacentra je obří skluzavka

V bazénu je v současné době voda teplá 28 stupňů Celsia. Po rekonstrukce zůstane v plaveckém bazénu teplota vody 22 až 26 stupňů, tedy výhodnější pro plavce. V jiných částech bude vyšší.

Na přestavbu aquacentra má město sto milionů korun. Práce by po letošních přípravách mohly začít začátkem příštího roku. Vše by pak mohlo být hotové na podzim 2018.

autor: hau
Spustit audio