Práce na stavbě obchvatu uzavřely do konce prázdnin hlavní příjezd do Roudnice nad Labem od dálnice D8

1. červen 2021 13:52

V Roudnici nad Labem na Litoměřicku začala poslední fáze výstavby obchvatu části města. Až do konce letních prázdnin je proto uzavřená hlavní silnice z centra směrem k dálnici D8. Kromě komplikací při stavbě obchvatu se musí řidiči v Roudnici létě připravit i na další uzavírky.

Místo stovek aut a silného provozu z centra Roudnice směrem k dálnici D8 jsou na silnici II/240 stavební stroje, které pokračují se stavbou části obchvatu města. Silnice je proto až do konce letních prázdnin uzavřená a řidiči musí místo objíždět přes Podlusky.

„V průběhu nezbytné uzavírky silnice II/240 v Roudnici nad Labem budeme pracovat na dvou okružních křižovatkách, včetně jejich napojení na již vybudovanou část obchvatu a na stávající komunikaci. Zbývá dobudovat protihlukové stěny, opatřit komunikaci svodidly, provést finální terénní úpravy, dobudovat tři okružní křižovatky, položit finální vrstvu vozovky a realizovat nezbytné dopravní označení,“ vypočítává Iveta Štočková z firmy Eurovia.

Dokončení prací je přitom podle ní plánované na začátek září.

Prázdniny v Roudnici budou z hlediska dopravy velmi komplikované. Vedle stavby obchvatu a uzavřeného přivaděče k dálnici D8 z centra města se totiž chystají opravy na dalších dvou důležitých ulicích.

„Při příjezdu do Roudnice od Krabčic, na křižovatce nového obchvatu a Kratochvílovy ulice, v prostoru restaurace Střelnice, kde bude nutno částečně omezit provoz na některé dny, možná i zastavit provoz – je to v současné době v řešení. Připravuje se také rekonstrukce ulice Riegrova – to ovlivní především pohyb automobilů v centru města,“ doplnil starosta Roudnice nad Labem František Padělek z uskupení Společně pro Roudnici.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související