Policisté v Ústeckém kraji vyrazili za školáky. Dohlíželi na jejich bezpečnost u přechodů pro chodce

3. září 2018

V Ústeckém kraji stoupl za prvních 6 měsíců tohoto roku počet nehod s chodci. Celkem jich bylo 170, což je o 23 víc než loni.

I kvůli tomu policisté na začátku školního roku dohlížejí na bezpečnost školáků. V rámci bezpečnostní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“ se vydali první školní den i do Velkého Března na Ústecku.

„Děti byly, dá se říct, v podstatě dva měsíce bez jakýchkoli povinností, takže jim bude nějaký čas trvat, než se dostanou do takového toho správného školního tempa a bude jim trvat, než si zvyknou na městský provoz – na auta, motorky a autobusy,“ konstatuje Jan Pechout z BESIP.

Jeho slova potvrzuje i mluvčí krajské policie Šárka Poláčková: „Řidiči by měli být v okolí základních škol vnímavější a jezdit opatrněji. Dá se předpokládat, že děti po prázdninách nemusí být ještě plně soustředěné na provoz na silnici.“

„Jsem rád, že tady každé ráno kolem osmé vídám policisty. Myslím si, že je to dobré,“ komentuje aktivitu Jan Kvapil – jeden z rodičů, kteří děti do školy doprovází.

Policisté mají kontroly u přechodů naplánované na celý týden.

autor: bach
Spustit audio

Související