V Ústeckém kraji stoupl oproti loňskému roku počet nehod zaviněných opilými řidiči. Častěji je také policisté odhalí při běžné silniční kontrole

22. srpen 2018

V Ústeckém kraji vzrostl oproti loňsku počet dopravních nehod způsobených opilými řidiči. Za prvních sedm měsíců tohoto roku se kvůli tomu bouralo ve 191 případech. To je o 34 dopravních nehod způsobených alkoholem víc než vloni.

Policisté se proto i o prázdninách zaměřují na kontroly řidičů a alkoholu za volantem. Podobně jako dnes (22. 8.) v Zubrnicích.

„Došlo k nárůstu počtu řidičů, kteří usednou za volant pod vlivem alkoholu. Při silničních kontrolách za 7 měsíců tohoto roku evidujeme 50 případů. Řidičů, kteří usedli pod vlivem alkoholu za volant a následně způsobili dopravní nehodu, máme za 7 měsíců 191,“ konstatuje policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podle Jana Pechouta z BESIP vzrůstá počet odhalených řidičů pod vlivem alkoholu především díky lepší práci policie: „Ti policisté jsou víc vidět a víc kontroluje požití alkoholu a drog. Takže si myslím, že je to tedy také aktivitou policie.“

autor: bach
Spustit audio

Související