Policisté chytili čtyři muže, kteří mají na svědomí několik krádeží v Bílině

6. listopad 2013
Krimi příběhy

Čtyři zloděje, kteří v Bílině kradli od půlky srpna, zadržela policie. Mají toho na svědomí opravdu hodně. Hrozí jim trest od dvou do osmi let ve vězení.

Zloději kradli v bytech, ve firmách, v kosmetických salonech i v obchodech - třeba v drogerii nebo v cukrárně. Jde o čtyři muže ve věku 19, 27, 30 a 33 let.

Hlavním aktérem byl zřejmě 27tiletý muž, který kradl 12krát – například v půlce srpna odnesl z jednoho bytu elektroniku a další věci za 50 tisíc, v říjnu a v listopadu vykradl cukrárnu a dodávku - celkem vzal věci za 650 tisíc korun.

V polovině případů si k sobě občas někoho přibral – například s 30letým komplicem v září vykradli garáž - tam vzali nářadí a přístroje za 200 tisíc a v říjnu z bytu odnesli televizi a notebook. S 19letým zase vyrazil do nehtového studia, kadeřnictví a do dalšího bytu. V jiných případech mu zase pomáhal 33letý muž.

Policisté dopadli zloděje v sobotu krátce po vykradení tří firemních aut. Soudce na dva z nich uvalil vazbu. Vůdci skupinky hrozí až 8 let ve vězení, už dřív byl totiž za krádeže i trestaný. Druhému muži ve vazbě hrozí 5 let. Zbylé dva policisté vyšetřují na svobodě – ti můžou jít za mříže nanejvýš na 2 - 5 let.

autor: hau
Spustit audio