Policie odhalila v Hřensku další distributory drog, prodávali je do Německa

18. prosinec 2013
Krimi příběhy

Celkem 21 lidí zadrželi čeští a němečtí policisté při zátahu na dealery drog. Z tržnice v Hřensku na Děčínsku vozili pachatelé drogy hlavně do Německa.

Distributoři převáželi především pervitin a marihuanu. Policisté dostali lidově řečeno „echo“, že se na tržnici v Hřensku na Děčínsku ve velkém prodávají drogy. Na případu spolupracují s německými kolegy a celkem se jim podařilo chytit 21 lidí. 16 v Německu a 5 tady v České republice.

Při domovních prohlídkách ve Hřensku se podařilo kriminalistům a celníkům zadržet celkem 7 kilo pervitinu nebo krystalu - jak se této droze říká v Německu, a také zhruba 3 kilogramy marihuany. Celkem našli drogy za zhruba 7 a čtvrt milionu korun.

Do toho ale nejsou započítané drogy, které zadrželi němečtí kriminalisté. Samotný prodej drogy se organizovat na tržnici v Hřensku na Děčínsku a dealeři měli kontraband různě poschovávaný. Například vykutali do pískovcové skály malou jeskyni, kde byly vedle grog například i váhy.

Někteří ze zadržených v Německu už jsou odsouzení, další na soud teprve čekají. 5 pachatelů, které chytili policisté na Děčínsku, čeká v případě uznání viny 5 až 18 let vězení. Jeden muž je vyšetřován na svobodě a zbylá čtveřice čeká na soud ve vazbě. Policistům se ale zatím nepodařilo najít varnu, kde pervitin celá organizovaná skupina vyráběla.

Na celém případu proto se svými německými kolegy stále pracují.

autor: bach
Spustit audio