Policie hledá svědky přepadení vozíčkáře v České Lípě

18. březen 2023 09:41

Policie v České Lípě vyšetřuje přepadení devětašedesátiletého vozíčkáře, hledá svědky. Událost se stala ve středu 15. března večer.

Dva muži vozíčkáře obstoupili, prošacovali a připravili o několik tisíc korun. Při loupeži ho ještě shodili z vozíku a ponechali na zemi bez pomoci. Tu přivolal až projíždějící řidič.

Po pádu byl muž celý potlučený, uvedla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková: „Případ jsme kvalifikovali jako zločin loupeže, za který pachatelům hrozí odnětí svobody až na deset let. Případné svědectví k případu přijme každá naše služebna nebo je možné kontaktovat naši bezplatnou tísňovou linku 158," uvedla policejní mluvčí.

Dva muži přepadli muže na invalidním vozíku ve středu kolem půl desáté večer v České ulici. Peníze, které mu vzaly, byly jeho několikaměsíční úspory. Chtěl si jimi zaplatit bydlení na ubytovně.

Poslední tři měsíce pobýval podle mluvčí přepadený muž v nemocnici, kde mu museli amputovat jednu nohu. Propoustili ho v pondělí. Muž neskončil po incidentu a ztrátě peněz na ulici, pomohlo město, které mu zajistilo potraviny, oblečení i bezbariérové přístřeší.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související