Policie dopadla muže, který na Litoměřicku najížděl na policisty

31. květen 2013
Krimi příběhy

Policisté dopadli muže, který na Litoměřicku před týdnem najížděl autem na policejní hlídku. A ukázalo se, že toho má na svědomí nejspíš víc, než jen tenhle incident.

Policisté si pro hledaného jednačtyřicetiletého Luďka Šimoviče přišli ve středu hodinu před půlnocí do panelového domu v Teplicích. Při zadržení asistovala zásahová jednotka. Policie podala návrh, aby si zadržený počal na soud ve vazbě. Obviněný je z několika trestných činů a pokud se jeho vina prokáže, hrozí mu až pětileté vězení.

A jak k týden starému incidentu došlo? Policisté chtěli Šimoviče zastavit při běžné dopravní kontrole. Ten ale začal ujíždět. Najížděl při tom na policisty a policistu, který ho pronásledoval na motorce, vytlačil do příkopu. Nakonec se mu podařilo ujet, přestože měl prostřílené pneumatiky. Policie sice našla jeho odstavené auto, ale další pátrání nebylo úspěšné, přestože se do něj zapojil také policejní vrtulník. Kriminalisté tedy úspěch slavili až teď.

Policisté po něm pátrali od poloviny května kvůli vloupáním. Ke zhruba deseti se teď po zatčení přiznal. Šlo například o vykrádání domů nebo tři krádeže aut. Ty pak podle policistů řídil, i když měl zákaz řízení. Policie stále prověřuje i to, jestli se při automobilové honičce nedopustil útoku na veřejného činitele. Pak by mu hrozil vyšší trest.

autor: tsch
Spustit audio