Polévka pórková se slaninou

Zimní období přeje vydatným polévkám.

Suroviny:
1 pórek
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
50 g anglické slaniny
sůl nebo bujónová kostka

Postup:

1. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.

2. Zaprášíme moukou, opečeme, zalijeme vodou a uvaříme. Nebo můžeme zahustit jíškou. Vodu buď osolíme, nebo přidáme bujónovou kostku.

3. Slaninu nakrájíme na kostičky, krátce opečeme, pak přidáme až do talíře na jednotlivé porce polévky. S chlebem nebo rohlíkem také poslouží jako celé jídlo.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.