Po 3 týdnech od tragédie ve Vejprtech se uskuteční pohřeb 8 obětí ničivého požáru

7. únor 2020 08:51

Tři týdny po tragédii ve Vejprtech na Chomutovsku klienti domova pro zdravotně postižené stále čekají na návrat do svých pokojů. Dnes se ve Vejprtech uskuteční pohřeb obětí požáru – kouřem se tehdy udusilo 8 klientů domova.

Jeden klient domova je stále v kritickém stavu v nemocnici, napojený na plicní ventilaci. Podle policie měl požár vzniknout od otevřeného ohně ve společenské místnosti.

Podle vedení městských sociálních služeb ve Vejprtech stále platí, že by se část klientů mohla do svých pokojů vrátit na přelomu února a března. Obývali by ale jen první patro budovy, které ještě stále prochází opravami.

Dělníci musí vyměnit obložení stěn a stropů i podlahy, kam zatekla voda při hašení požáru. Hned jak bude dokončená oprava spodní části budovy, budou se do ni moci vrátit klienti. Dělníci se pak přesunou do horního patra, které je požárem nejvíc zasaženo. Tam by opravy mohly trvat dva až tři měsíce.

Vejprty vybraly v rámci veřejné sbírky přes 1,2 milionu korun. Za tyto peníze chce vedení městských sociálních služeb nakoupit čidla a hlásiče požáru – nejen do všech prostor domova Kavkaz, kde došlo k pořáru, ale i do dalších domovů.

Vejprty dostaly na opravy peníze také od Ústeckého kraje a ministerstva práce a sociálních věcí. Náklady na opravy zřejmě pokryje i pojistka.

Pohřeb všech obětí požáru na hřbitově ve Vejprtech se uskuteční 7. února od 13 hodin.

Spustit audio

Související