Plavecký areál v Děčíně se připravuje na návštěvníky. Zatím tam trénují sportovní plavci a pólisté

25. květen 2021 10:22

V plaveckém areálu v Děčíně vrcholí přípravy na obnovení provozu. Vláda 24. května schválila, že venkovní bazény mohou otevřít od pondělí 31. května, s využitím maximálně 50 procent kapacity.

V Děčíně už týden ve venkovních prostorách trénují plavecké kluby. Děčínský plavecký areál jako jediný v Ústeckém kraji požádal hygieniky o výjimku, aby se mohli mladí pólisté a plavci vrátit co nejrychleji do vody.

Vnitřní bazény už má plavecký areál napuštěné vodou, teď se čeká jen na výsledky rozborů. Ve venkovních už ale trénují plavecké kluby.

Bazén v Děčíně by se mohl veřejnosti otevřít už 31. května

„My jsme si vyžádali výjimku u krajské hygienické stanice pro tréninky sportovních oddílů. Znamená to, že ty oddíly, které u nás pravidelně trénují, mají šanci trénovat už od minulého pondělí,“ potvrzuje ředitel zařízení Igor Bayer.

Ředitel se totiž na nadcházející rozvolnění dopředu připravil. „Ještě před tím, než vláda vydala poslední zdroj balíčků, kdy se bude co otevírat, tak už jsme lidi vzali do práce a připravujeme venkovní areál,“ vysvětluje Bayer. Očekává přitom, že otevře venkovní areál pro veřejnost už v pondělí 31. května.

Nucené uzavření připravilo areál o velké peníze, v roce 2019 vykázal tržby kolem 25 milionů korun, loňské jsou o 9 milionů korun menší.

Spustit audio

Související