Pizza s parenicou

Slaným koláčům se daří i na Slovensku.  

Ingredience
  • 1 pizza těsto
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3-4 rajčata – podle velikosti
  • 1 menší cuketa
  • 200 g sýra parenica
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, rozdusíme na tom nakrájené papriky, přidáme nakrájená rajčata a cuketu, podle chuti osolíme a opepříme. Krátce podusíme.
  2. Pizza těsto rozbalíme na plech, potřeme připravenou směsí a poklademe plátky parenice.
  3. Upečeme ve středně předehřáté troubě.

Související

  • Pizza Hawai

    Šéfkuchaři lomí rukama, ale nám to chutná…

  • Karlovarská pizza

    Suroviny: 500g strouhanky, 4 vejce, cibule, pažitka nebo pórek, měkký salám, sterilované houby nebo hrášek, tvrdý sýr, drcený kmín, majoránka, rajská jablíčka, česn...

  • Pizza z cukety

    Suroviny: 400g cukety, půl hrnku hrubé mouky, půl hrnku hladké mouky, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, půl paličky česneku, drcený kmín, oregáno, majoránka, 1 s...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.