Pizza s parenicou

Slaným koláčům se daří i na Slovensku.  

Ingredience
  • 1 pizza těsto
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3-4 rajčata – podle velikosti
  • 1 menší cuketa
  • 200 g sýra parenica
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, rozdusíme na tom nakrájené papriky, přidáme nakrájená rajčata a cuketu, podle chuti osolíme a opepříme. Krátce podusíme.
  2. Pizza těsto rozbalíme na plech, potřeme připravenou směsí a poklademe plátky parenice.
  3. Upečeme ve středně předehřáté troubě.

Související

  • Pizza Hawai

    Šéfkuchaři lomí rukama, ale nám to chutná…

  • Karlovarská pizza

    Suroviny: 500g strouhanky, 4 vejce, cibule, pažitka nebo pórek, měkký salám, sterilované houby nebo hrášek, tvrdý sýr, drcený kmín, majoránka, rajská jablíčka, česn...

  • Pizza z cukety

    Suroviny: 400g cukety, půl hrnku hrubé mouky, půl hrnku hladké mouky, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, půl paličky česneku, drcený kmín, oregáno, majoránka, 1 s...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.