Pečené brambory s tvarohem
Využijte na tuhle starou klasiku horkovzdušnou fritézu.
Ingredience
- brambory
- tvaroh
- máslo
- sůl
- pažitka nebo řeřichové výhonky
Postup:
- Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na osminky nebo čtvrtinky – podle velikosti.
- Lehce osolíme a dáme do horkovzdušné fritézy – vyplatí se použít speciální misku z pečicího papíru. Pečeme podle údajů na fritéze. Postup se může urychlit krátkým předvařením brambor.
- Tvaroh podle chuti osolíme, na talíři pak doplníme pažitku nebo řeřichu, přidáme hotové brambory a můžeme na ně dát kousek čerstvého másla.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka