Pečené brambory s tvarohem

Využijte na tuhle starou klasiku horkovzdušnou fritézu. 

Ingredience
  • brambory
  • tvaroh
  • máslo
  • sůl
  • pažitka nebo řeřichové výhonky

Postup:

  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na osminky nebo čtvrtinky – podle velikosti.
  2. Lehce osolíme a dáme do horkovzdušné fritézy – vyplatí se použít speciální misku z pečicího papíru. Pečeme podle údajů na fritéze. Postup se může urychlit krátkým předvařením brambor.
  3. Tvaroh podle chuti osolíme, na talíři pak doplníme pažitku nebo řeřichu, přidáme hotové brambory a můžeme na ně dát kousek čerstvého másla.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.