Pečené brambory s tvarohem
Využijte na tuhle starou klasiku horkovzdušnou fritézu.
Ingredience
- brambory
- tvaroh
- máslo
- sůl
- pažitka nebo řeřichové výhonky
Postup:
- Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na osminky nebo čtvrtinky – podle velikosti.
- Lehce osolíme a dáme do horkovzdušné fritézy – vyplatí se použít speciální misku z pečicího papíru. Pečeme podle údajů na fritéze. Postup se může urychlit krátkým předvařením brambor.
- Tvaroh podle chuti osolíme, na talíři pak doplníme pažitku nebo řeřichu, přidáme hotové brambory a můžeme na ně dát kousek čerstvého másla.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.