Panenka na kaparech
Luxusnější oběd, přitom ne příliš pracný.
Suroviny:
vepřová panenka na 4 porce
150-200 ml šlehačky
kapary
olej
sůl
pepř
2-3 lžíce vývaru
Postup:
- Plátky z panenky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran a odložíme na teplý talíř.
- Do výpeku přidáme asi 2 lžíce sterilovaných kaparů, naředíme 2 lžícemi vývaru, přidáme šlehačku a povaříme.
- Uvaříme špagety, na talíři jednotlivé porce přelijeme omáčkou a obložíme plátky masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.