Ostružinová zmrzlina

Suroviny: 300 g ostružin, 250 g moučkového cukru, 2 smetany ke šlehání, 2 žloutky, ovoce na ozdobu.

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, šlehačku ušleháme a obě hmoty jemně smícháme. Pak vmícháme ostružiny nebo jiné ovoce – jahody, meruňky… mohou být i mražené nebo kompotované. Vše pak přelijeme do vhodné nádoby a dáme mrazit. Při podávání pak zdobíme ovocem, lístkem máty nebo meduňky, kvítkem sedmikrásky…

Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.