Ostružinová zmrzlina
Suroviny: 300 g ostružin, 250 g moučkového cukru, 2 smetany ke šlehání, 2 žloutky, ovoce na ozdobu.
Postup: Žloutky utřeme s cukrem, šlehačku ušleháme a obě hmoty jemně smícháme. Pak vmícháme ostružiny nebo jiné ovoce – jahody, meruňky… mohou být i mražené nebo kompotované. Vše pak přelijeme do vhodné nádoby a dáme mrazit. Při podávání pak zdobíme ovocem, lístkem máty nebo meduňky, kvítkem sedmikrásky…
Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.