Opravy Nového mostu v Děčíně se protáhnou. Stavební firma narazila na poruchy v mostní konstrukci

31. květen 2022 09:17

Tento týden měla skončit další fáze opravy Nového mostu přes Labe v Děčíně. Vede po něm frekventovaná silnice I/13, která spojuje Ústecký kraj s Libereckým krajem. Rekonstrukce severní estakády, po které se jezdí směrem z Liberce na Ústí nad Labem, se ale protáhne až do konce června kvůli poruchám na mostní konstrukci.

„Za osm dní to můžeme mít hotové, takže za devět je to vaše.“ „Naplánoval bych to maximálně na sedm dní, protože do 30. června to musíme mít hotové,“ domlouvá se stavbyvedoucí Jiří Plašil s pracovníkem na dalších pracích, které je kromě pokládky několika vrstev nutné na mostě udělat.

„Na severní rampě byly zjištěny poruchy v konstrukci. Proto laboratoř vytipovala místa, kde se ty poruchy objevují a my to dáváme urychleně dohromady,“ vysvětluje stavbyvedoucí Plašil.

Na mostní konstrukci leží dohromady šest vrstev – stavební firma je musela odfrézovat a spravit úseky, kde specialisté detekovali problémy.

Dělníci teď intenzivně pracují na mostovce, která řidiče navádí směrem z Liberce na Ústí nad Labem. Poruchy, které práce zkomplikovaly, se objevily na nájezdu od čerpací stanice na most samotný, na takzvané severní rampě.

„Na mostě se bude pokračovat naprosto běžně – budou se pokládat asfaltové vrstvy, a jakmile tohle dovolí, tak se ty operace udělají na severní rampě. Brokování, nátěry, izolace, litý asfalt a jako poslední obrusná vrstva asfaltu. Až to dokončíme, posuneme se na jižní část – zavřeme druhou půlku mostu a tahle, kterou teď opravujeme, bude otevřena pro obousměrný provoz,“ dodává Jiří Plašil.

Oprava celého Nového mostu by měla být hotová do konce srpna. Ředitelství silnic a dálnic za celou rekonstrukci zaplatí víc než 70 milionů korun.

Spustit audio

Související