Oprava vozovky části Teplické ulice v Děčíně začala. Řidiči tam musí počítat s dopravními komplikacemi

19. září 2023 09:03

V Teplické ulici v Děčíně teď musí řidiči počítat s dopravním omezením. Stavební firma začala opravovat úsek ulice od Ovčího můstku k divadlu. Město chce nechat část ulice vyspravit ještě předtím, než bude v jejím okolí pokračovat další etapa rekonstrukce historické čtvrti Podmokly.

Podle stavbyvedoucího Adolfa Brettschneidera je už hotové frézování vozovky. Teď přijde na řadu pokládka nového asfaltu, což významně zkomplikuje dopravu od Ovčího můstku směrem do centra města.

Stavební firma nechá podle Brettschneidera projet obyvatele bez problémů hlavně ráno, kdy vezou děti do školy a jezdí do práce, pak bude ale průjezd opravovaným úsekem velice nesnadný. Nebude ale nemožný – kyvadlově tam budou dopravu řídit pracovníci firmy. Práce by měly být hotové do 18:00.

Podle náměstka primátora Ondřeje Smíška z hnutí Náš Děčín bude havarijní oprava části Teplické ulice stát zhruba 300 000 korun. Město k ní přistoupilo hlavně na žádost obyvatel, silnice je tam totiž v opravdu hrozném stavu. Jsou tam výtluky, některé její části jsou pak vydlážděné provizorně zámkovou dlažbou.

Těžká technika se do Teplické ulice brzy vrátí

Vedení města se rozhodlo nechat část ulice spravit i přesto, že už příští rok je ulice a její okolí zahrnuté do další etapy rekonstrukce historické čtvrti Podmokly, takže se právě do těchto míst stavební technika brzy vrátí.

Město navíc počítá s tím, že až začne v Ústí nad Labem rekonstrukce Benešova mostu, jedna z objízdných tras pro kamiony povede po silnici I/13 přes Jílové a po Teplické ulici do Děčína. U Ovčího můstku sice budou kamiony pokračovat po ulici Pivovarská. Aktuálně opravovaný úsek Teplické bude sloužit jako objízdná trasa pro případ, že by se na Pivovarské ulici stala nehoda.

Spustit audio

Související