Odbor dopravy městského úřadu v Lovosicích je minimálně do konce týdne uzavřený kvůli koronaviru

15. září 2020 13:00

Minimálně do konce tohoto týdne si lidé auto na městském úřadu v Lovosicích nepřihlásí. U jednoho z úředníků se potvrdila nákaza koronavirem a celý odbor je v karanténě.

Na městském úřadu v Lovosicích teď třeba lidé nepřihlásí nebo neodhlásí auto. Problém je i s vydáváním řidičských průkazů.

Tuto situaci ale město řeší a snaží se zajistit podmínky pro jednu z úřednic, která má na starosti právě řidičské průkazy. Ty by tak mohl úřad vydávat dříve, než se otevře celý odbor.

Prozatím je podle starosty Milana Diana z hnutí ANO pravděpodobné, že odbor dopravy bude uzavřený minimálně do konce tohoto týdne.

Záležitosti, které mají co dočinění s dopravou, tedy řidičské průkazy nebo evidence vozidel, můžou lidé vyřídit na úřadech v jiných městech – například v Litoměřicích. I tam by se ale lidé měli raději objednat, ideálně přes rezervační systém, který je k dispozici na webu litoměřického městského úřadu. Na objednání pak fungují i ostatní odbory lovosického městského úřadu.

Omezené je fungování i dalších úřadů v některých městech v Ústeckém kraji. Například na úřadu ústecké městské části Severní terasa si musí lidé před vstupem vydesinfikovat ruce. Ochranka tam také u vchodu měří teplotu.

V Krupce na Teplicku jsou úředníci rozděleni na dvě skupiny, které se na úřadu střídají. Tři dny je daný úředník na úřadu a dva dny pak pracuje z domova.

Kvůli karanténě je pak uzavřená matrika děčínského magistrátu.

Některá města a obce chystají vytvoření dvou týmů úředníků. Ti by se poté neměli v práci potkávat a chod úřadu by tedy neměla ovlivnit ani případná karanténa.

O zřízení dvou týmů přemýšlejí například v Litvínově na Mostecku nebo na ústeckém magistrátu.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související