Obyvatelé Mostu zaslali magistrátu 44 návrhů, jak zlepšit život ve městě

17. červen 2020 12:11

Úředníci magistrátu v Mostě teď kontrolují 44 návrhů na zlepšení života ve městě. Poslali jim je obyvatelé Mostu v rámci prvního ročníku tzv. „participativního“ rozpočtu. O tom, které z nápadů se uskuteční, rozhodne červencové hlasování.

„Celkem se sešlo 44 návrhů. Projekty se týkají volnočasových aktivit, aktivit pro děti, úpravy parkování nebo i městské zeleně,“ konstatuje mluvčí města Mostu Klára Vydrová a pokračuje: „Jde například o pingpongové stoly na veřejných prostranstvích, stezku pro bosé nohy nebo mobilní kreativní centrum či výsadbu stromů na Matyldě.“

„U Matyldy určitě stromy chybí. Na Benediktu bych řekla, že jich je dost, i ve městě jichje, si myslím, dost. Ale chtělo by to prokácet,“ myslí si Alena Kaválková, která se právě chystá se svým synem vyrazit na kola kolem jezera Matylda.

Co jí ale v Mostě je nejvíc, je obnova značení cyklostezek. „Značení tu u cyklostezek sice je, ale není výrazné, takže spousta lidí asi ani neví, že po nich mohou jet. Chtělo by to znovu zvýraznit,“ konstatuje.

Jako další problém matka s malým dítětem vnímá v Mostě nedostatek dětských hřišť. „Dřív jich tu bylo hodně, ale jistá skupina obyvatel je zničila, a nová už se nevystavěla,“ shrnuje.

Hlasovat o tom, které nápady má město uskutečnit, budou moci obyvatelé Mostu v červenci, kdy město jednotlivé návrhy představí na internetu.

Výsledky budou známé v srpnu. Město vyčlenilo na realizaci návrhů 2 miliony korun.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související