Most omezuje letošní investice. Nepustí se například do rekonstrukce velkého sálu na magistrátu

11. červen 2020

Finanční ztráty v souvislosti s pandemií koronaviru vedou radnice k úsporám. V Mostě například odložili rekonstrukci velkého sálu v budově magistrátu. Neuskuteční se ani další plánované investice. Propad v hospodaření města bude podle vedení Mostu letos zhruba 230 milionů korun.

Jednou z větších investic mělla být například příprava architektonické soutěže na proměnu středu Most, resp. okolí třídy Budovatelů. Podle primátora Jana Paparegy z hnutí ProMost měla soutěž a následující stavební úpravy stát zhruba 200 milionů korun.

Kdy na plánované úpravy dojde, to zatím není jasné. Vedení města totiž chce dokončit už započaté projekty, konkrétně rekonstrukci kulturního domu Repre a úpravu Parku Střed. Ta bude město stát kolem 70 milionů korun.

Modernizaci Parku Střed pandemie nezastavila. Město už vybralo vítěze architektonické soutěže, navíc má přislíbenou finanční podporu z Nadace Proměny Karla Komárka. Práce proto není možné zastavit ani odložit.

Rekonstrukce Kulturního domu Repre měla začít už letos. Zatím se ale ještě dokončuje projekt a hotový není ani odhad celkových nákladů. Stále ještě není vyloučené, že by opravy mohly začít ještě letos. Pravděpodobněji ale začnou až v příštím roce.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související