Obrácený jablečný koláč
Prý vynález francouzské kuchyně, kdy kuchařka Stephanie Tatinová spletla pořadí těsta a náplně. Tarte Tatin…
Ingredience
- 2 větší jablka
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce cukru
- 1 malá lžička mleté skořice
- 3 vejce
- 5 lžic cukru moučky
- 5 lžic hladké mouky
- půl kypřicího prášku
Postup:
- V koláčové formě rozpustíme cukr na světlý karamel, přidáme máslo a rozmícháme.
- Na něj naklademe plátky jablek, poprášíme skořicí a vypneme oheň.
- Vejce ušleháme do pěny s cukrem, postupně vešleháme mouku a kypřicí prášek.
- Těstem přelijeme připravená jablka ve formě, vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a upečeme.
- Po upečení lehce objedeme nožem boky formy, pak koláč přikryjeme dostatečně velkým talířem a opatrně překlopíme. Karamelizovaná jablka se dostanou na povrch.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka