O víkendu lákají návštěvníky na bohatý program muzea, divadla, zámky i zoo v Ústeckém kraji. Nechybí ani oslava Valentýna

10. únor 2022

Tento víkedn se můžete vydat po stopách přírodovědce Charlese Darwina v děčínské zoo. Na zámku ve Šluknově zas můžete obdivovat umění fotografů a do hlubin pravěku se můžete ponořit v žateckém muzeu. K vidění toho ale bude v Ústeckém kraji mnohem víc. Stačí si vybrat...

Sobota 12. února

Děčínská zoologická zahrada připomíná jedno velmi významné výročí – Darwinův den, který je vzpomínkou na narození britského přírodovědce Charlese Roberta Darwina, jehož dílo bylo jedním ze základních kamenů pro vznik moderní evoluční biologie. Při této příležitosti připravili v děčínské zoo pro návštěvníky soutěžní Darwinovu stezku. Soutěž bude k dispozici od soboty 12. února do neděle 13. února, vyhodnocení pak proběhne v pondělí 14. února.

Charles Darwin

Vypravit se v sobotu můžete také na zámek do Šluknova. Kromě stabilního prohlídkového okruhu vás čeká výstava 600 šperků z dílny Jiřího Herzlíka i nová fotografická výstava, která bude otevřená denně až do 31. března.

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci ve své pobočce Stará papírna v ulici Volyňských Čechů nabízí výstavu Dávné věky na Žatecku a v širším okolí. Autorská výstava Jiřího Svobody a Jiřího Svejkovského zavádí návštěvníky do pravěku, k vidění jsou paleontologické rekonstrukce obrazů, pravěké fosílie a zkamenělá dřeva z několika sbírek. Výstava bude přístupná do konce března, 12. února je otevřeno od 13 do 17 hodin.

Kdo si chce v těchto podzimních dnech trochu zlepšit náladu, může zajít třeba do botanické zahrady v Teplicích

Už v sobotu také můžete slavit Valentýna – například Botanická zahrada Teplice připravila Zamilovaný víkend v botanické. Zažijete speciální komentované provázení skleníkovou expozicí, neboť mnoho rostlin je spjato s láskou v jakékoliv podobě. Ať už se jedná o rostliny využívané k řezu do kytic nebo rostliny, které mají afrodiziakální účinky. Průvodce vám je představí v nevšední podobě zešeřelého skleníku s hořícími svíčkami po zavírací době, dámy navíc dostanou malou pozornost v podobě kytice. Začátek je v 17:00 a v 18:30, POZOR ALE – je nutná telefonická rezervace.

Nezapomeňte na aktuálně platná protiepidemická opatření.

Neděle 13. února

Letošní novinkou Botanické zahrady Teplice je Zamilovaný víkend v botanické. V neděli, v předvečer valentýnského svátku tu pro vás připravili komentovanou prohlídku expozic, neboť mnoho rostlin je spjato s láskou v jakékoliv podobě. Průvodce vám je představí v nevšední atmosféře zšeřelého skleníku s hořícími svíčkami po zavírací době. Začátek je v 17.00 a 18.30, kapacita omezena na 8 párů, tedy 16 lidí. NUTNÁ JE REZERVACE.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem

V neděli 13. února rozezní kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem – písně Nedvědů. Přijďte si odpočinout, odreagovat se a třeba i zazpívat. Koncert Vojty Nedvěda a jeho přátel přirozeně navazuje na celoživotní spolupráci se strýcem Janem a zesnulým tatínkem, Františkem Nedvědem. Koncert je pozoruhodný i dalšími účinkujícími. Vojta totiž vystupuje s Milanem Plechatým a Jiřím Škorpíkem, členem 4TETu a dua InConcerto. Vzniká tak nová dimenze vnímání „nedvědovských“ písní a dává možnost plně vnímat sílu nezapomenutelných melodií a textů v pojetí uctivém jak vůči prostředí kostela, tak vůči celoživotnímu dílu bratrů Nedvědů. Začátek v 18 hodin.

Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří zve na veselou hudební Masopustní pohádku aneb Jak musel skřivánek vrznout – od 16:00 ji hraje divadla KAPSA. Dozvíte se víc o masopustních tradicích a o čekání na jaro.

Zimní stadion Ivana Hlinky v Litvínově

Nedělní pohádku nabízí i Citadela v Litvínově – od 16:00 tam Divadlo Ve 3 zahraje klasiku – pohádku o Mařence a Jeníčkovi, kterak se tatínkovi ztratili a perníkovou chaloupku našli.

A když už jsme v Litvínově, tak můžeme pozvat i na hokej – od 15:30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky přivítá domácí Verva pražskou Spartu.

Nezapomeňte na aktuálně platná protiepidemická opatření.

Spustit audio