Novým náměstkem ústeckého primátora se stal Michal Mohr z SPD. Vystřídal svého kolegu Bohumila Ježka

18. březen 2024 14:51

Primátor Ústí nad Labem bude mít nového náměstka. Bohumila Ježka z SPD vystřídá na postu jeho stranický kolega Michal Mohr. Oba změnu vysvětlují důležitostí práce a také požadavky oblastního klubu SPD.

Mezi zastupiteli vzbudila změna ve vedení krajského města chvílemi vášnivou debatu.

„O 50 000 korun se navýší odměna, ale v té práci se časově nezmění vůbec nic. Máme tady jednoho uvolněného a jednoho neuvolněného – čili ten jediný profit z toho je ten váš,“ konstatovala po žádosti o informace zastupitelka a starostka Neštěmic Yveta Tomková z hnutí Vaše Ústí.

Odpověď od Bohumila Ježka ani Michala Mohra z SPD nedostala.

Sám Michal Mohr argumentoval změnu, kdy se z neuvolněného radního stává neuvolněný náměstek takto: „No protože prostě se mění ty funkce s tím, že bych mohl být uvolněný, ale proto, aby se uspořily ty peníze, tak jsem neuvolněný. Tak jako dosud to nemůže zůstat z toho důvodu, že jsou požadavky z SPD na to, aby se to změnilo.“

Čtěte také

Bohumil Ježek s SPD obhajoval výměnu náměstka za uvolněného radního, tedy s plnou odměnou, množstvím práce. „Já mám rozdělánu hromadu projektů, které potřebuji dokončit. Je to rozhodnutí stranických orgánů – já ho respektuji. Není to o mně, já jsem si tu změnu nevymyslel,“ dodal.

Primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO nechtěl personálie koaličního partnera příliš komentovat.

„Vnímám, že pan Mohr odvedl kus poctivé práce – právě třeba na statutu nebo na přípravě těch ostatních vyhlášek. Vnímám také, že ta role pana náměstka Ježka trošinku ztrácí na té prioritě, protože nastavení toho fungování mezi ním a řediteli příspěvkových organizací, škol a školek je nyní bezproblémové,“ uvedl Nedvědický.

Pro změnu ve vedení městské rady hlasovalo 19 zastupitelů. 14 bylo proti a jeden se hlasování zdržel.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související