Jedenáct stromů na Střekovském nábřeží v Ústí nad Labem muselo uvolnit místo pro stavbu provizorní lávky přes Labe

16. březen 2024 16:42

Dřevorubci v sobotu dopoledne pokáceli jedenáct stromů na Střekovském nábřeží v Ústí nad Labem u krajského soudu. Stromy musely uvolnit místo pro stavbu provizorní lávky přes Labe. Ta bude sloužit pěším při rekonstrukci Benešova mostu, která začne v dubnu.  

Dřevorubci nemuseli kvůli kácení stromů omezit provoz na cyklostezce a práce neomezovali ani přístup na nábřeží ze Střekova. To uvítal provozovatel místní kavárny Kolocafé Libor Plzák: „Je to určitě dobrá zpráva pro Kolocafé, musím říct, že po tom šoku Kraj zapracoval. Pracujeme se všemi variantami, varianty, že nebudeme po celou dobu stavby, varianty, že najdeme jiné místo, a je varianta, že to celé prodáme.“

Podle krajského radního pro investice Tomáše Riegera (ODS) by se Kolocafé mohlo vrátit na místo na podzim: „Jakmile bude lávka stát, což bude někdy na podzim, zhruba v říjnu, tak se staveniště odklidí a Kolocafé se může nastěhovat zpátky."

Co bude dál s Kolocafé, není zatím jasné

O návratu Kolocafé na své místo během podzimu ale Libor Plzák pochybuje. V nadcházejícím týdnu by se měl se zástupci Ústeckého kraje sejít. Jestli se podaří najít řešení výhodné pro všechny strany, ukáže čas.

autor: Jan Beneš
Spustit audio