Tvarohové knedlíky se švestkami

Ovoce můžete měnit podle libosti, ale kombinace s mákem nejvíc sluší švestkám.

Ingredience
  • 300 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • sůl
  • švestky
  • mletý mák s cukrem moučkou
  • máslo
  • a trochu hladké mouky

Postup:

  1. Do tvarohu vmícháme vejce, přisypeme mouku, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
  2. Švestky opláchneme, osušíme, a aby se lépe zabalovaly, necháme je vcelku i s peckou.
  3. Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na stejně velké kousky – velikost volíme podle velikosti švestek.
  4. Jednotlivé kousky těsta pak prsty smočenými v hladké mouce roztáhneme na placičku, zabalíme švestku a dobře uzavřeme. Díky mouce na prstech se těsto tolik nelepí.
  5. Hotové knedlíky vházíme do vroucí osolené vody, odmícháme ode dna a vaříme asi 8-10 minut. Vyplatí se jeden rozkrojit na zkoušku, jestli už je těsto provařené.
  6. Uvařené knedlíky na talíři posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem moučkou a přelijeme rozpuštěným máslem.

Mohlo by vás zajímat