Těstoviny s houbami
Tvary volte podle libosti, vhodnější jsou drobnější tvary.
Ingredience
- těstoviny – na dvě porce
- houby – mohou být i sušené, stačí hrst
- 1 cibule
- sůl, pepř, kmín
- 2 vejce a 2 lžíce mléka
- 2 lžíce oleje
- tuk do zapékací mísy nebo pekáčku
- plátkový sýr
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme očištěné a nakrájené houby; pokud používáme houby sušené, předem je na několik hodin namočíme do studené vody. Osolíme, přidáme pepř a kmín a podusíme.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s lžicí oleje. Pak přidáme udušené houby, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku.
- Zalijeme vejci rozkvedlanými s trochou mléka a v předehřáté troubě zapečeme.
- V závěru zakryjeme povrch plátkovým sýrem, vrátíme do trouby a krátce zapečeme – jen co se sýr rozpustí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.