Těstoviny s houbami

Tvary volte podle libosti, vhodnější jsou drobnější tvary.

Ingredience
  • těstoviny – na dvě porce
  • houby – mohou být i sušené, stačí hrst
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, kmín
  • 2 vejce a 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce oleje
  • tuk do zapékací mísy nebo pekáčku
  • plátkový sýr

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme očištěné a nakrájené houby; pokud používáme houby sušené, předem je na několik hodin namočíme do studené vody. Osolíme, přidáme pepř a kmín a podusíme.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s lžicí oleje. Pak přidáme udušené houby, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku.
  3. Zalijeme vejci rozkvedlanými s trochou mléka a v předehřáté troubě zapečeme.
  4. V závěru zakryjeme povrch plátkovým sýrem, vrátíme do trouby a krátce zapečeme – jen co se sýr rozpustí.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.