Batátové karí
Něco pro vegetariány…
Ingredience
- 400 g batátů
- 200-300 ml kokosového mléka
- 2-3 lžíce karí pasty
- 1 lžíce oleje nebo kokosového tuku
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lžíce tahini (pasta ze sezamu)
- sůl, pepř, trochu citronové šťávy, jarní lahůdková cibulka
Postup:
- Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky česneku a jen krátce osmahneme.
- Přidáme karí pastu – množství podle ostrosti a vaší chuti (zelená pasta je nejpálivější, žlutá a červená jsou o něco jemnější), tahini, nakrájené batáty, kokosové mléko a zalijeme sklenkou vody – asi 2 dl.
- Vaříme, až batáty změknou, pak si chuť doladíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Podáváme s dušenou rýží nebo kuskusem a doplníme nakrájenou jarní cibulkou.
Související
-
Batátové pyré s uzeným lososem na bukových pilinách a...
Batáty jsou sladké brambory, které můžeme v kuchyni využívat mnohem víc, než jsme to doposud zkoušeli. Přiznejme si to. Takové pyré z batátů má výraznou chuť a není...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka