Batátové karí

Něco pro vegetariány…

Ingredience
  • 400 g batátů
  • 200-300 ml kokosového mléka
  • 2-3 lžíce karí pasty
  • 1 lžíce oleje nebo kokosového tuku
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžíce tahini (pasta ze sezamu)
  • sůl, pepř, trochu citronové šťávy, jarní lahůdková cibulka

Postup:

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky česneku a jen krátce osmahneme.
  3. Přidáme karí pastu – množství podle ostrosti a vaší chuti (zelená pasta je nejpálivější, žlutá a červená jsou o něco jemnější), tahini, nakrájené batáty, kokosové mléko a zalijeme sklenkou vody – asi 2 dl.
  4. Vaříme, až batáty změknou, pak si chuť doladíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Podáváme s dušenou rýží nebo kuskusem a doplníme nakrájenou jarní cibulkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.