Kuřecí polévka
Vývar se vždycky hodí.
Ingredience
- 1 kuřecí skelet nebo díly na polévku
- 1 cibule
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- drobná těstovinová zavářka nebo nudle
- sůl
- chilli koření
- zelená petrželka nebo řeřichové výhonky
Postup:
- Skelet nebo díly na polévku opláchneme a vložíme do osolené vody s malou špetkou chilli, přidáme neloupanou cibuli (slupka dodá vývaru barvu), přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme klidně i hodinu.
- Pak přidáme očištěnou zeleninu – vcelku, nekrájenou. Měla by pak mít lepší chuť a uvaříme.
- Vedle v osolené vodě uvaříme zavářku. Při varu v polévce by ji mohla zakalit.
- Do talířů nahrubo nastrouháme uvařenou zeleninu, přidáme uvařenou zavářku a obrané kousky masa.
- Doplníme petrželkou nebo řeřichovými výhonky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.