Pomazánka z ricotty
Ricotta je syrovátkový sýr bez výrazné chuti, umožňuje různé kombinace.
Ingredience
- 1 ricotta – 250 g
- 100 g eidamu
- 2-3 lžíce majonézy
- asi 4 stroužky česneku
- sůl
- na ozdobu černé olivy a cherry rajčata
Postup:
- Do ricotty vmícháme strouhaný eidam, majonézu a utřený nebo prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
- Podle chuti dosolíme, mažeme na plátky chleba a zdobíme olivami a rajčaty.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.