Zeleninové karí
Vegetariánova radost a dost možná i příjemné překvapení pro masojídky.
Ingredience
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 batát
- půl kedlubny
- 1 hrnek loupané červené čočky
- 200 ml kokosového mléka
- sůl, karí nebo směs koření Sluneční polibek
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, batát a kedlubnu, osolíme, okořeníme.
- Přidáme čočku, krátce osmahneme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme trochu vody a pod pokličkou dusíme, až čočka i zelenina změknou. Loupaná čočka nepotřebuje dlouhý var.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.