Zeleninové karí

Vegetariánova radost a dost možná i příjemné překvapení pro masojídky.

Ingredience
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 batát
  • půl kedlubny
  • 1 hrnek loupané červené čočky
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl, karí nebo směs koření Sluneční polibek

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli krátce zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, batát a kedlubnu, osolíme, okořeníme.
  2. Přidáme čočku, krátce osmahneme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme trochu vody a pod pokličkou dusíme, až čočka i zelenina změknou. Loupaná čočka nepotřebuje dlouhý var.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.