Šištičky v rajské

Můžeme použít vepřové nebo směs vepřového a hovězího. 

Ingredience
  • 600 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1-2 vejce
  • 1-2 konzervy sekaných rajčat
  • sůl, pepř, špetka tymiánu
  • tuk do pánve

Postup:

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, osolíme, okořeníme a vytvoříme malé šištičky.
  2. Na tuku na pánvi je opečeme ze všech stran a vyndáme.
  3. Na tuk s výpekem dáme nakrájenou cibuli a prosmahneme, pak přidáme sekaná rajčata, opět prosmahneme, vložíme opečené šištičky, mírně podlijeme, osolíme a dusíme.
  4. Hotové šištičky vyjmeme, omáčku rozmixujeme, chuť můžeme vyladit trochou cukru a podáváme s vařenými bramborami.

Související