Šištičky v rajské
Můžeme použít vepřové nebo směs vepřového a hovězího.
Ingredience
- 600 g mletého masa
- 1 cibule
- 1-2 vejce
- 1-2 konzervy sekaných rajčat
- sůl, pepř, špetka tymiánu
- tuk do pánve
Postup:
- Mleté maso smícháme s vejcem, osolíme, okořeníme a vytvoříme malé šištičky.
- Na tuku na pánvi je opečeme ze všech stran a vyndáme.
- Na tuk s výpekem dáme nakrájenou cibuli a prosmahneme, pak přidáme sekaná rajčata, opět prosmahneme, vložíme opečené šištičky, mírně podlijeme, osolíme a dusíme.
- Hotové šištičky vyjmeme, omáčku rozmixujeme, chuť můžeme vyladit trochou cukru a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.