Slaný koláč s tofu a sýrem mimolette

Mimolette je francouzský sýr s jemnou chutí a oranžovou barvou. Tu mu dodávají semena rostliny oreláníku barvířského. Používá se i pro zabarvení čedaru.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta (250 g)
  • 1 balíček marinovaného tofu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 100-150 g sýra mimolette
  • 3-4 rajčata

Postup:

  1. Těsto rozválíme nebo jen rozbalíme, pokud už je na pečicím papíře.
  2. Těsto potřeme pestem a poklademe plátky tofu, navrch dáme plátky sýra a úplně nahoru na plátky nakrájená rajčata.
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, listové těsto to tak má rádo.
  4. Pečeme, až okraje lehce zrůžoví.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.