Slaný koláč s tofu a sýrem mimolette
Mimolette je francouzský sýr s jemnou chutí a oranžovou barvou. Tu mu dodávají semena rostliny oreláníku barvířského. Používá se i pro zabarvení čedaru.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (250 g)
- 1 balíček marinovaného tofu
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 100-150 g sýra mimolette
- 3-4 rajčata
Postup:
- Těsto rozválíme nebo jen rozbalíme, pokud už je na pečicím papíře.
- Těsto potřeme pestem a poklademe plátky tofu, navrch dáme plátky sýra a úplně nahoru na plátky nakrájená rajčata.
- Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, listové těsto to tak má rádo.
- Pečeme, až okraje lehce zrůžoví.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.