Slaný koláč s tofu a sýrem mimolette
Mimolette je francouzský sýr s jemnou chutí a oranžovou barvou. Tu mu dodávají semena rostliny oreláníku barvířského. Používá se i pro zabarvení čedaru.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (250 g)
- 1 balíček marinovaného tofu
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 100-150 g sýra mimolette
- 3-4 rajčata
Postup:
- Těsto rozválíme nebo jen rozbalíme, pokud už je na pečicím papíře.
- Těsto potřeme pestem a poklademe plátky tofu, navrch dáme plátky sýra a úplně nahoru na plátky nakrájená rajčata.
- Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, listové těsto to tak má rádo.
- Pečeme, až okraje lehce zrůžoví.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.