Slaný koláč s tofu a sýrem mimolette

Mimolette je francouzský sýr s jemnou chutí a oranžovou barvou. Tu mu dodávají semena rostliny oreláníku barvířského. Používá se i pro zabarvení čedaru.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta (250 g)
  • 1 balíček marinovaného tofu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 100-150 g sýra mimolette
  • 3-4 rajčata

Postup:

  1. Těsto rozválíme nebo jen rozbalíme, pokud už je na pečicím papíře.
  2. Těsto potřeme pestem a poklademe plátky tofu, navrch dáme plátky sýra a úplně nahoru na plátky nakrájená rajčata.
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, listové těsto to tak má rádo.
  4. Pečeme, až okraje lehce zrůžoví.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.