Celerové karbanátky
Po víkendové masové grilovačce trochu zeleniny…
Ingredience
- 1 středně velký celer
- 1 mrkev
- 100 g sýra eidam
- 1-2 vejce
- 3-4 lžíce strouhanky
- 2-3 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- podle chuti česnek
- tuk na smažení
Postup:
- Celer i mrkev očistíme a nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, vejce, mléko a strouhanku, promícháme a podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme utřený česnek. Necháme chvíli odležet.
- Z hmoty tvoříme malé placičky a po obou stranách smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.