Celerové karbanátky

Po víkendové masové grilovačce trochu zeleniny…    

Ingredience
  • 1 středně velký celer
  • 1 mrkev
  • 100 g sýra eidam
  • 1-2 vejce
  • 3-4 lžíce strouhanky
  • 2-3 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti česnek
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Celer i mrkev očistíme a nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, vejce, mléko a strouhanku, promícháme a podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme utřený česnek. Necháme chvíli odležet.
  2. Z hmoty tvoříme malé placičky a po obou stranách smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.