Domácí fleky
Anebo nudle – opravdu poctivé domácí…
Ingredience
- 140 g hrubé mouky
- 1 středně velké vejce
- asi 1 lžička vody
- sůl
- mouka na podsypání
Postup:
- Na vál dáme mouku, zamícháme do ní špetku soli, vytvoříme hromádku, do ní uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce a přidáme trošičku vody.
- Nejprve nožem zpracujeme dohromady, pak dobře propracujeme rukama, těsto by mělo být měkké, ale nelepivé.
- Těsto na pomoučeném válu rozválíme asi na 1,5 mm a necháme trochu zaschnout – nebude se pak při krájení tolik lepit. Ale nepřesušit – to by se lámalo!
- Vyválené těsto rozkrájíme na proužky široké tak, jak chceme mít široké fleky nebo flíčky, naskládáme pár proužků na sebe a ostrým nožem odkrajujeme stejně velké čtverečky.
- Necháme na vzduchu proschnout.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka