Eintopf

Aneb jídlo z jednoho hrnce…

Ingredience
  • hrách, čočka, fazole
  • sůl
  • pikantní klobása
  • případně trochu saturejky
  • sterilované okurky

Postup:

  1. Hrách a fazole namočíme od rána do studené vody, asi hodinu před vařením přidáme i čočku.
  2. Vodu slijeme, zalijeme luštěniny novou vodou a vaříme, až luštěniny změknou – nesolíme! Pro snížení nadýmavosti můžeme do varu přidat trochu saturejky.
  3. Když jsou luštěniny hotové, slijeme je a podle chuti dosolíme. Vedle na pánvičce rozpečeme na kolečka nakrájenou klobásu, dáme na talíře a doplníme sterilovanou okurkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.