Borůvková bublanina

Těsto odlehčí kefír a ovoce můžete dát jakékoliv.

Ingredience
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 ml kefíru
  • asi 5 lžic slunečnicového oleje
  • 90 g cukru
  • 2 malá vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • tuk a mouka na plech nebo pečicí papír

Postup:

  1. Kefír, olej, vejce a cukr metlou promícháme.
  2. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, vlijeme tekutou směs a smícháme.
  3. Těsto vlijeme na plech nebo pekáč předem vymazaný a vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem a rovnoměrně poházíme borůvkami nebo jiným ovocem. Větší kusy pokrájíme na menší.
  4. Ve středně předehřáté troubě upečeme – po půlhodině uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené – záleží na tom, jak silnou vrstvu máme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.