Borůvková bublanina

Těsto odlehčí kefír a ovoce můžete dát jakékoliv.

Ingredience
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 ml kefíru
  • asi 5 lžic slunečnicového oleje
  • 90 g cukru
  • 2 malá vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • tuk a mouka na plech nebo pečicí papír

Postup:

  1. Kefír, olej, vejce a cukr metlou promícháme.
  2. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, vlijeme tekutou směs a smícháme.
  3. Těsto vlijeme na plech nebo pekáč předem vymazaný a vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem a rovnoměrně poházíme borůvkami nebo jiným ovocem. Větší kusy pokrájíme na menší.
  4. Ve středně předehřáté troubě upečeme – po půlhodině uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené – záleží na tom, jak silnou vrstvu máme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.