Borůvková bublanina
Těsto odlehčí kefír a ovoce můžete dát jakékoliv.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml kefíru
- asi 5 lžic slunečnicového oleje
- 90 g cukru
- 2 malá vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
- Kefír, olej, vejce a cukr metlou promícháme.
- V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, vlijeme tekutou směs a smícháme.
- Těsto vlijeme na plech nebo pekáč předem vymazaný a vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem a rovnoměrně poházíme borůvkami nebo jiným ovocem. Větší kusy pokrájíme na menší.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme – po půlhodině uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené – záleží na tom, jak silnou vrstvu máme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.