Borůvková bublanina
Těsto odlehčí kefír a ovoce můžete dát jakékoliv.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml kefíru
- asi 5 lžic slunečnicového oleje
- 90 g cukru
- 2 malá vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
- Kefír, olej, vejce a cukr metlou promícháme.
- V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, vlijeme tekutou směs a smícháme.
- Těsto vlijeme na plech nebo pekáč předem vymazaný a vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem a rovnoměrně poházíme borůvkami nebo jiným ovocem. Větší kusy pokrájíme na menší.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme – po půlhodině uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené – záleží na tom, jak silnou vrstvu máme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.