Kuře na másle

Pouhé tři suroviny a vyjde vám nezklamávající jídlo.

Ingredience
  • 1 kuře
  • 50 g másla
  • sůl

Postup:

  1. Kuře opláchneme, osušíme a osolíme – i zevnitř. Také můžeme kuře před pečením rozporcovat.
  2. Vložíme ho do pekáčku s máslem, lehce podlijeme a zakryté dáme do střední trouby péci.
  3. Pečeme, až je skoro měkké, v závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička. Podáváme třeba s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.