Kuře na másle
Pouhé tři suroviny a vyjde vám nezklamávající jídlo.
Ingredience
- 1 kuře
- 50 g másla
- sůl
Postup:
- Kuře opláchneme, osušíme a osolíme – i zevnitř. Také můžeme kuře před pečením rozporcovat.
- Vložíme ho do pekáčku s máslem, lehce podlijeme a zakryté dáme do střední trouby péci.
- Pečeme, až je skoro měkké, v závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička. Podáváme třeba s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.