Celozrnná kaše s medem

I to můžete podávat jako součást štědrovečerního menu.

Ingredience
  • 50 g celozrnné pšeničné krupice
  • asi 250 ml mléka
  • špetka soli
  • med, máslo a ořechy

Postup:

  1. Mléko osolíme špetkou soli, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme krupici. Stále mícháme, až kaše zhoustne.
  2. Hotovou kaši nalijeme na talíř, omastíme máslem, pokapeme medem a ozdobíme vlašskými ořechy.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.