Celozrnná kaše s medem
I to můžete podávat jako součást štědrovečerního menu.
Ingredience
- 50 g celozrnné pšeničné krupice
- asi 250 ml mléka
- špetka soli
- med, máslo a ořechy
Postup:
- Mléko osolíme špetkou soli, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme krupici. Stále mícháme, až kaše zhoustne.
- Hotovou kaši nalijeme na talíř, omastíme máslem, pokapeme medem a ozdobíme vlašskými ořechy.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.