Žitná kaše
Může chutnat i dospělým. Oproti pšeničné krupici má ta žitná nižší glykemický index.
Ingredience
- Na jednu porci:
- 100 ml mléka
- 30 g žitné krupice
- sušené ovoce – meruňky, švestky, brusinky, případně kousek čokolády
- skořice
- kousek másla
- zrnko soli
Postup:
- Mléko přivedeme k varu, přidáme trošku soli a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme do zhoustnutí.
- Sušené ovoce omyjeme, osušíme, nakrájíme a ozdobíme kaši na talíři. Můžeme přidat třeba strouhanou čokoládu nebo ji necháme v horké kaši rozpustit, lehce omastíme máslem a poprášíme mletou skořicí.
Související
-
Celozrnná kaše
Asi by se vaši strávníci divili, kdyby jim místo kapra a salátu přistála na štědrovečerním stole staročeská kaše... Můžete ji ale připravit alespoň jako rychlý oběd!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.