Sójový salát
Sója je významný zdroj rostlinných bílkovin, na to by měli pamatovat zejména vegetariáni.
Ingredience
- sójové boby – hodně se navaří
- cibule
- majonéza
- sůl
- pepř
- hořčice
Postup:
- Sójové boby namočíme přes noc, pak vodu slijeme, dolijeme novou a vaříme, až boby změknou. Můžeme použít i sóju sterilovanou, ale čerstvě vařená je chutnější.
- Solíme až po dovaření nebo ochutíme majonézu – sůl, pepř mletý a trošku hořčice.
- Vychladlou sóju smícháme s drobně nakrájenou cibulí a spojíme s ochucenou majonézou.
Související
-
Salát z černé ředkve
Černou má pouze slupku, ale dužina je bělostná a obsahuje plno zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.