Sójový salát

Sója je významný zdroj rostlinných bílkovin, na to by měli pamatovat zejména vegetariáni.

Ingredience
  • sójové boby – hodně se navaří
  • cibule
  • majonéza
  • sůl
  • pepř
  • hořčice

Postup:

  1. Sójové boby namočíme přes noc, pak vodu slijeme, dolijeme novou a vaříme, až boby změknou. Můžeme použít i sóju sterilovanou, ale čerstvě vařená je chutnější.
  2. Solíme až po dovaření nebo ochutíme majonézu – sůl, pepř mletý a trošku hořčice.
  3. Vychladlou sóju smícháme s drobně nakrájenou cibulí a spojíme s ochucenou majonézou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.